هشدار دادستانی به سارقان پسته
دادستان زرند: سارقان پسته تا پایان فصل برداشت در بازداشت نیروی انتظامی باقی خواهند ماند و با آنها برخورد میشود
نگرانیها نسبت به سرقت محصول باغهای پسته با آغاز فصل برداشت این محصول افزایش یافته و مسئولان قضایی و انتظامی استان با اجرای طرحهای ویژه از برخورد جدی با سارقان سخن میگویند.
به گزارش مهر، سال گذشته با افت تولید پسته در کشور و به خصوص استان کرمان و مشکلات ارزی و برخی سیاستهای اشتباه صادراتی، قیمت انواع پسته در بازار رشد جالب توجهی داشت.
هماکنون هم اگر به بنگاههای خرید و فروش این محصول در شهر کرمان سر بزنید، قیمت محصول سال گذشته بیشتر از قیمت نوبرانههای باغهای رفسنجان و کرمان به چشم میخورد و همین رشد قیمتها عاملی جدی برای افزایش جرائم از جمله سرقت شده است.
به صورت متوسط هر کیلو محصول پسته بسته به اینکه چه نوع محصولی باشد بین ۸۰ تا ۱۴۰ هزار تومان قیمت دارد.
در حالی که رفتهرفته برداشت پسته کال که به دلیل چربی بالا بسیار مورد توجه کشورهای حاشیه خلیج فارس است، آغاز شده است و تولید محصول نیز نسبت به سال قبل رشد ۹۰ درصدی را نشان میدهد، خبرهایی از فعالیت سارقان پسته نیز به گوش میرسد و همین امر موجب نگرانی باغداران شده است.
ورود کارگران فصلی از دیگر استانها
یکی از تولیدکنندگان پسته گفت: سال گذشته کشاورزان استان کرمان با کاهش شدید تولید مواجه بودند به طوری که تولید در باغی که یک تن محصول داشت به ۵ کیلو رسید و خسارت شدیدی به کشاورزان وارد شد، اما در سال جاری محصول پسته در اکثر شهرستانهای استان بسیار مطلوب است.
«احمد کارور» افزود: هر سال در فصل برداشت پسته هزاران نفر از کارگران فصلی از استانهای همجوار و اتباع خارجی برای اشتغال در زمان برداشت پسته به استان کرمان مهاجرت میکنند و ساماندهی دقیقی در این زمینه وجود ندارد. کشاورز نیز که دغدغه برداشت محصول قبل از خراب شدن را دارد به اجبار به این افراد اعتماد میکند.
وی ادامه داد: در سال جاری دستگاه قضایی و نیروی انتظامی با همکاری بسیج و نگهبانان باغها، طرحهای مقابله با سرقت پسته را آغاز کردهاند و در اصناف در زمینه خرید و فروش نیز سختگیری بیشتری انجام میشود و زمینه بروز سرقت کمتر شده است.
باند سرقت مسلحانه در رفسنجان متلاشی شد
چند روز پیش بود که سرپرست فرماندهی انتظامی شهرستان رفسنجان از متلاشی شدن یک باند سرقت مسلحانه پسته از انبارهای پسته رفسنجان و دستگیری سارقان خبر داد.
«مهدی کریمی» گفت: با توجه به حجم بالای تولید پسته در رفسنجان و قیمت این محصول از کشاورزان میخواهیم تدابیر ایمنی را رعایت کنند. ضمن اینکه آموزشهای همگانی برای کشاورزان ارائه شده و از آنها خواسته شده از کارگران فصلی و نگهبانانی در باغها استفاده کنند که کاملاً قابل اطمینان هستند.
وی خواستار نصب دوربین نظارتی در انبارهای پسته و کارگاههای ضبط محصول شد و افزود: استفاده از نیروی کار با استعلام از نیروی انتظامی ضروری است.
همچنین با حضور نیروهای بسیج و نیروی انتظامی و قضایی طرح مقابله با سرقت پسته در شهرستان زرند نیز آغاز شد.
آغاز طرحهای ویژه
دادستان زرند در این خصوص گفت: باغهای پسته قرق میشود و با حضور نیرویهای انتظامی طرح مقابله با سرقت پسته و ساماندهی نگهبانان آغاز شده است.
«سیدمهدی قویدل» افزود: به صورت شبانهروزی با همکاری مردم و حضور دیدبانان پیشگیری و ستاد حفاظت اجتماعی قوه قضائیه نظارت ادامه خواهد یافت و با هر گونه تخلف برخورد جدی خواهد شد.
دادستان زرند از باغداران خواست از نگهبانانی که مورد تایید نیروی انتظامی هستند استفاده کنند و گفت: این طرح تا پایان مهرماه در شهرستان زرند ادامه خواهد داشت.
جلوگیری از فعالیت افراد مشکوک در سیرجان
دادستان سیرجان نیز نسبت به هرگونه خرید و فروش پسته خارج از واحدهای صنفی دارای مجوز هشدار داد و گفت: باغداران نباید اجازه فعالیت افراد مشکوک در باغهای خود را بدهند.
«محسن نیکورز» افزود: در صورت سرقت پسته و دستگیری سارقان، این افراد تا پایان فصل برداشت محصول در بازداشت نیروی انتظامی باقی خواهند ماند و مطابق با قوانین با آنها برخورد میشود.
وی گفت: در ایام برداشت محصول پسته شاهد حضور تعداد زیادی از کارگران غیربومی از جمله اتباع خارجی در استان کرمان و شهرستان سیرجان هستیم.
نیکورز گفت: در زمینه سرقت پسته افرادی تحت عنوان مالخر این پستهها را میخرند و هشدار میدهیم مالخرها نیز با برخورد قانونی و شدید مواجه میشوند.
اتخاذ تدابیر ایمنی در انبارها و باغهای پسته
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: مشکلات اقتصادی، افزایش بیکاری و قیمت پسته و حضور کارگران فصلی و غیربومی در استان کرمان در فصل برداشت محصول، زمینه را برای بروز جرائمی از جمله سرقت فراهم کرده است.
«یدالله موحد» افزود: از کشاورزان میخواهیم تدابیر ایمنی را با هماهنگی با نیروی انتظامی برای پیشگیری از وقوع جرم رعایت کنند و صنوف نیز خرید و فروش محصول را فقط از طریق اصناف دارای مجوز انجام دهند.
وی همچنین از کشاورزان خواست از کارگران، نگهبانان و رانندههایی استفاده کنند که مورد تایید نیروی انتظامی هستند و استعلامهای لازم را در این زمینه انجام دهند.
موحد گفت: دستگاههای مرتبط نیز باید قبل از وقوع چنین جرائمی آگاهیهای لازم را به جامعه هدف منتقل کنند و زمینه برای بروز جرم از بین برود.